top of page

Boka Tvättstugan

Tvättstugan BRF Nattvakten

Tvättstugan är en gemensam tvättfacilitet för alla medlemmar i området. Den finns i garagebyggnaden intill Tuna. Det är ditt ansvar som medlem att lämna tvättstugan i liknande skick som du skulle vilja hitta den i. För att boka tvättid använder du din Aptus-bricka på bokningsdisplayen som finns innanför ytterdörren till tvättstugan. Om du har tappat bort din Aptus-bricka kan du kontakta SBC/fastighetsskötaren för hjälp. Du kan boka tvättmaskinerna 1-2 och 5-6 samt grovtvättmaskinen på samma tvättid om de är lediga. Du kan boka tvättstugan när som helst under dygnet i 3-timmarspass. Om du inte aktiverar din tvättid inom 30 minuter från den bokade starttiden kommer du att förlora din tvättid och den blir tillgänglig för bokning igen. När du har avslutat tvätten har du 30 minuter på dig att hämta din tvätt, efter det har du inte tillträde till tvättstugan. Om du inte har fått ditt användarnamn och lösenord eller din nya Aptus-bricka kan du ringa SBC för hjälp.

I tvättstugan finns det viktigt att följa vissa regler för att allt ska fungera så bra som möjligt.

Du får endast boka en tid åt gången, men du kan boka hela tvättstugan samma tvättid. Det är viktigt att respektera tvättiderna för att inte störa andra som vill använda tvättstugan. Tvättstugan får användas hela dygnet i 3-timmars pass, men husdjur och ensamma barn får inte vistas i tvättstugan.

Det är inte tillåtet att färga kläder i tvättmaskinerna och det är viktigt att använda rätt maskin till din tvätt. Följ också bruksanvisningarna för hur man använder tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Använd en tvättpåse när du tvättar BH med bygel för att förhindra att byglarna skadar maskinerna. Mattor eller andra grova saker får inte tvättas i de vanliga maskinerna, de ska tvättas i grovtvättmaskinen.

Det är också viktigt att inte färga textilier i maskinerna och att mangla inte blöt tvätt. Detta förstör valsen. Lämna inte kvar tvätt i tvättstugan och om något så sönder, ta genast kontakt med SBC/fastighetsskötaren. Golvet ska sopas rent efter varje tvättpass och maskinerna, inklusive tvättmedelsluckorna och borden, ska torkas av. Rensa också luddfilter i torktumlare, torkskåp och torkrum.

Tvättluckorna till tvättmaskinerna ska lämnas öppna efter avslutad tvättning för att förhindra luktproblem. När du har avslutat tvätten, glöm inte att släcka lyset och stänga fönstren. Följer du dessa regler kan tvättstugan användas av alla på ett bekvämt och säkert sätt.

bottom of page